Activiteiten voor jongeren


Voor wie? Studenten die blijk geven van intellectueel talent. Dit kan aangetoond worden door het samenstellen van een portfolio met bewijs van intellectuele prestaties, aanbevelingen van een leerkracht, scores op een gestandaardiseerde intelligentietest, ... Je kan creatief zijn bij het samenstellen van deze portfolio.


Weekend- en zomercursus voor leerlingen uit de lagere school

Vier opeenvolgende dagen (zomer) of vier opeenvolgende zaterdagvoormiddagen (voor- en najaar) worden intellectueel getalenteerde kinderen cognitief uitgedaagd door gemotiveerde leerkrachten en domeinexperten, gebruikmakend van op onderzoek gebaseerd curriculum. Studenten worden gegroepeerd per graad en verdiepen zich gedurende vier dagen in één thema, bijvoorbeeld dinosauriërs, Griekse en Romeinse mythen en sagen, op verkenning in de natuur, experimenteren met chemie, archeologie, astronomie, film, programmeren... De data worden bekendgemaakt op de website en via de nieuwsbrief.

Laat ons weten over welk thema jij graag een cursus wil volgen! Email naar .


Weekend- en zomercursus voor leerlingen van de middelbare school

Eén week met overnachting (zomer) of een weekend met overnachting (voor- en najaar) worden intellectueel getalenteerde studenten uit het middelbaar onderwijs onderwezen door professoren en doctoraatsstudenten over thema's zoals ingenieurswetenschappen, geneeskunde, archeologie, geschiedenis, ... Studenten worden gegroepeerd per graad en verdiepen zich in één van deze thema's. De data worden bekend gemaakt op de website en via de nieuwsbrief.

Over welk thema zou jij graag een cursus willen volgen? Laat het ons weten door te mailen naar .


Voor meer informatie, contacteer ons of stuur een email naar .