Activiteiten voor ouders


Het doel is het ontwikkelen van kennis en vaardigheden om de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw intellectueel getalenteerd kind te faciliteren.


Workshop voor ouders

Kinderen met een hoge intelligentie hebben unieke sociaal-emotionele (SE) uitdagingen. De oorzaak is het verschil tussen hun grote voorsprong in cognitieve ontwikkeling, een lichamelijke ontwikkeling op leeftijdsniveau en uiteenlopende niveaus van SE ontwikkeling (een ontwikkelingsvoorsprong voor die SE aspecten gerelateerd aan cognitie).

Voorbeelden zijn

  1. frustratie omdat het kind motorisch niet het niveau kan bereiken wat het zich cognitief wel kan voorstellen,
  2. emotionele stress omdat het kind informatie kan begrijpen dat het emotioneel nog niet aankan,
  3. verveling en onderpresteren in school omdat het curriculum en de instructie niet aansluiten bij de cognitieve vaardigheden en voorkennis van het kind,
  4. risico voor sociale isolatie omwille van een voorkeur voor complexe, abstracte spelen en meer mature verwachtingen van vriendschap.

Door middel van presentaties, discussies en rollenspel ontwikkelen deelnemers een inzicht in het SE functioneren van intellectueel getalenteerde kinderen. Deelnemers leren opvoedingstechnieken en strategieën om de SE welzijn van hun kinderen te bevorderen.

Gelieve in te schrijven door een email te sturen naar met vermelding van uw naam, de leeftijd van uw kinderen en een korte beschrijving van wat u verwacht van de cursus. Wij sturen u dan informatie voor de betaling.

Datum van de eerstvolgende workshop:

We houden u op de hoogte, schrijf u in op onze nieuwsbrief.


Psycho-educatie voor ouders

Dit is een individuele begeleiding voor ouders met intellectueel getalenteerde kinderen. We vormen de brug tussen het wetenschappelijk onderzoek en de onderwijsgerelateerde en opvoedkundige beslissingen die u maakt voor uw intellectueel getalenteerd kind. U kan bij ons terecht met vragen en uitdagingen. Wij helpen u op basis van wetenschappelijk onderzoek de beste beslissing te maken over het onderwijs en de aanpak van uw intellectueel getalenteerd kind.

Om een afspraak te maken kan u emailen naar .


Cursussen voor intellectueel getalenteerde kinderen en jongeren

Schrijf uw zoon/dochter in voor intellectueel uitdagende cursusssen met mentale peers. Schrijf u in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Lees verder >